Fietsroutekaart wijndorp Groesbeek

Wijndorp Groesbeek

Sinds 2001 vindt biologische wijnbouw plaats in Groesbeek. Dit eerste initiatief met een aanplant van 1 hectare, is inmiddels uitgegroeid tot maatschap Wijnhoeve De Colonjes met een aanplant van 5 hectare uiteindelijk in 2006. Een symposium in Groesbeek in 2005, over de nieuwe mogelijkheden van wijnbouw, leidde tot een samenwerking met vijf agrarische ondernemers, die zo enthousiast raakten dat zij besloten, als nevenactiviteit, eveneens druiven aan te planten om wijn- en tafeldruiven te kweken. De zes sloten een convenant om van elkaars kennis, vaardigheden en apparatuur gebruik te maken.
Maatschap Wijnhoeve De Colonjes zal de druiven tot wijn verwerken. Ieder van de zes deelnemers krijgt de eigen druiven tot wijn verwerkt terug en kan deze ook zelf verkopen. Er wordt gestreefd naar een gezamenlijk kwaliteitskenmerk. Appellation Groesbeek, wellicht?
In 2006 hebben deze nieuwe wijngaardeniers in totaal gezamenlijk 5 hectare nieuwe stokken aangeplant, waardoor er thans een totaal areaal aan wijnstokken is van 10 hectare. Nieuwe ge´nteresseerden hebben zich al gemeld.

Deelnemers Wijndorp Groesbeek

Wijngaard ‘de Holdeurn’
Oude Kleefse Baan 132
Fam. Jaspers
tel: (024) 684 2682

Wijnhoeve ‘de Colonjes’
2e Colonjes 4
mts Verhoeven/Wouters
tel: (024) 397 3754
www.wijnhoevedecolonjes.nl

Wijngaard ‘Klein Amerika’
Klein Amerika 3
Fam. Beijer
tel: (024)  397 2005
www.klein-amerika.nl

Wijngaard ‘Zonneklaar’
Knapheideweg nr.76
Fam. van Ditshuizen
tel: (024) 397 4403

Wijngaard ‘de Plack’
Ketelstraat 36
Fam. Grutters
tel: (024) 397 8358

Wijnhoeve ‘de Heikant’
Cranenburgsestraat 47
Fam. Müskens
tel: (024) 397 1442

Nu nieuwe druivensoorten zijn ontwikkeld is het beter mogelijk om in ons relatief koele en vochtige land druivenstokken aan te planten. Kenmerkend voor deze nieuwe druivenrassen is naast hun goede smaak en vroegrijpheid de hoge weerstand tegen schimmels.
Er is gekozen voor biologische wijngaarden en daarmee voor milieuvriendelijk geproduceerde, smaakvolle kwaliteitswijnen. De druivenstokken zijn in Groesbeek aangeplant op mooie, veelal lichtglooiende hellingen.
Op de binnenzijde vindt u een plattegrond met de ligging van onze wijngaarden. Er loopt een rode draad als (fiets)route van de ene naar de andere wijngaard. Op de achterzijde vindt u de namen en adressen van de wijngaardeniers. Wij nodigen u graag uit kennis te maken met onze wijngaarden en te genieten van de wijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

View more.
(c) Holdeurn.